Nieuws

Terugblik op de vorming 'Wegwijs in het omgevingsloket'

Terug naar het nieuwsoverzicht

23.11.2022

Een geel formulier nodigt je uit om jouw mening te geven. Maar hoe doe je dat?
Dit toonden we tijdens onze vorming.

Terugblik op de vorming 'Wegwijs in het omgevingsloket'

Je hebt ze vast al eens gezien, die gele formulieren aangeplakt op borden langs wegen, op gebouwen, in natuurgebieden. Ze zeggen veel, en toch zo weinig tegelijk. Maar met het OMV_nummer dat je erop terug vindt, kan je aan de slag. Je geeft het in op het publiek omgevingsloket en hops ... een hele rist aan documenten wordt getoond. Allemaal openen en lezen maar?

Op 15/11/22 vond onze vorming 'Wegwijs in het Omgevingsloket en Geopunt' plaats in Borgloon. De deelnemers leerden dat zo’n geel formulier (een openbaar onderzoek) een uitnodiging is om jouw mening te geven over een omgevingsvergunning in aanvraagprocedure.

We toonden de deelnemers stap voor stap welke documenten belangrijk zijn en welke informatie eruit te halen valt. We analyseerden een rubriekentabel, een projectfaseverloop van 33 pagina's, een beschrijvende nota enz. Er ontstond ook een uitwisseling van tips en informatie. Iedereen leerde wel iets bij. 

Wil jij ook leren hoe je in al die documenten op het omgevingsloket een overzicht behoudt? Hoe je snel ontdekt waarover een aanvraag gaat?
Laat het ons weten via het contactformulier of mail naar activiteiten@limburgsemilieukoepel.be.
We gaan deze vorming zeker herhalen! Houd dus onze kalender in de gaten. 

En wil je niets missen van onze activiteiten? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.