Noord-Zuid laatste lijn
Nieuws

Noord-Zuid laatste lijn

Terug naar het nieuwsoverzicht

29.05.2024

Eindelijk is het zover! Het complex project Noord-Zuid Limburg gaat de laatste rechte lijn in.
De Vlaamse Regering heeft op 24 mei het Ontwerp Projectbesluit NZL – Fase 1 goedgekeurd.

Noord-Zuid laatste lijn

In dit besluit werden de twee tunnels, de aansluiting op lokale wegen en de autosnelweg en verschillende fietsbruggen vastgelegd. Ook de nodige natuurmaatregelen werden vastgelegd zoals een ecoduct en meerdere ecopassages. Alle papierwerk om aan de werken te kunnen beginnen zoals bestemmingswijzigingen, vergunningen en toelatingen is ook opgenomen in het besluit.

Het openbaar onderzoek loopt van 29/5 t.e.m. 27/7. Op 5 en 6 juni kan je in het in het gemeentehuis in Houthalen-Helchteren (Pastorijstraat 30). Je kan er maquettes bekijken en de infopanelen lezen, of vragen stellen aan het projectteam.

Alle info, updates en documenten kan je vinden op www.noordzuidlimburg.be/openbaaronderzoek.

Tip: Je kan selecteren welke documenten je wil openen en/of downloaden. Het volledige dossier van het Ontwerp Projectbesluit NZL – Fase 1 kan je raadplegen en downloaden via deze link (2,5 GB). Je hoeft je niet aan te melden of in te loggen om het volledige dossier te downloaden.

Hoe zat dat ook weer met die Noord-Zuid? Welke rol speelde de Limburgse Milieukoepel hierin? Klik hier voor bijna een halve eeuw geschiedenis.

Foto: piqsels
#mobiliteit #ruimtelijkeordening