Boekvoorstelling Gered door de Boomkikker door Ignace Schops
Nieuws

Boekvoorstelling Gered door de Boomkikker door Ignace Schops

Terug naar het nieuwsoverzicht

21.06.2022

Maandag, 20 juni stelde Ignace Schops zijn boek "Gered door de Boomkikker" voor. We waren hiervoor te gast in de studio van Koen Vanmechelen in La Biomista. In zijn boek vertelt Ignace wat ons te doen staat om onze toekomst te redden!

Het boek handelt over de keuze voor een langdurige bloei op een gezonde aarde. Hiervoor moeten we onze drang om in te zetten op korte termijn kunnen verleggen naar investeren in onze eigen planeet. Deze investering betaalt zichzelf vele jaren terug met een gegarandeerde return on investment!

Aan de hand van het succesverhaal van beschermde natuur in binnen- en buitenland vertelt Gered door de boomkikker hoe industrie, landbouw, politiek en lokale en globale economie elkaar kunnen versterken, en hoe we samen voor een echte omwenteling en een gezonde wereld kunnen zorgen.

Het boek leert ons hoe het tij te keren valt en biedt ons een vernieuwende blik op onze afhankelijkheid van de natuur voor een gezonde samenleving. Het is de weg naar een grote toekomst, als we maar dapper genoeg zijn om die stap te zetten.

Bij de voorstelling waren de debatten erg inspirerend en bij momenten zelfs emotioneel. Boeiende spreker passeerden op het podium zoals Hilde Vanmechelen, Nic Balthazar en Roger Cox, Hans van Dyck en Maurice Hoffmann, Nele Van Damme en de gastheer Koen Vanmechelen zelf. De riepen de aanwezige politici op hun verantwoordelijkheid op te nemen en een draagkracht te creĆ«ren om de onze leefomgeving te redden. De boomkikker redden is onszelf redden.

Op het einde riep Ignace alle deelnemers op " De Universele Verklaring van de Menselijke Afhankelijkheid van de Natuur" te ondertekenen.  Heb je deze zelf nog niet meegetekend, bekijk dan zeker deze link: https://secure.avaaz.org/commu...

Zelf lezen? https://www.lannoo.be/nl/gered-door-de-boomkikker