Rondleiding in De Kleinaart door bioboer Jon
Activiteiten

Rondleiding in De Kleinaart door bioboer Jon

Terug naar het activiteitenoverzicht

Er is zoveel meer dan klassieke landbouw! Om te tonen hoe het bijvoorbeeld óók kan, organiseren wij op zaterdag 23 maart een bezoek aan bioboerderij de Kleinaart in Ulbeek (Wellen).

Bioboer Jon Rouvrois leidt je die namiddag rond in zijn tuinbouwbedrijf en vertelt je over de agro-ecologische principes: de aandacht voor de biodiversiteit, de bodem, het sluiten van kringlopen en de lokale verankering.

​De boerderij biedt zowel ruimte aan natuur (heggen, houtkanten, waterpartijen) als aan een grote diversiteit aan fruit- en groenteteelten: appels, perziken, nashi, zwarte bes, rabarber, veldsla, postelein, tomaten, aubergines, enz.
Deze producten dragen het label ‘Straffe Kost’ en worden verkocht in de hoevewinkel.

Prijzen
Standaardtarief: 10 euro
Kinderen t.e.m. 11 jaar: gratis.
Om overzicht te houden op het aantal deelnemers, vragen we jou om per kind de voornaam of ‘kind’ in te vullen bij inschrijving.
Schrijf ook alleen het bedrag over voor het aantal volwassenen dat je inschrijft. Hartelijk dank alvast!

In de prijs zijn ook koffie en een sapje inbegrepen.

Schrijf je tijdig in als je hierbij wilt zijn, want het aantal inschrijvingen is beperkt.

De rondleiding start om 13 uur. 
Wil je op voorhand rondkijken in de hoevewinkel en eventueel groenten of andere producten kopen? Kom dan vroeger.

De Kleinaart werd mee mogelijk gemaakt door De Landgenoten, een coöperatie die landbouwgronden koopt (met het geld van aandeelhouders en schenkers) en ze verhuurt aan bioboeren, zodat jonge starters een economisch rendabel en ecologisch verantwoord bedrijf kunnen uitbouwen.

Foto: Mine Dalemans

Annuleer jij je inschrijving of ben je niet aanwezig tijdens deze activiteit? Dan betalen we jouw inschrijvingsgeld niet terug.
Als wij deze activiteit niet kunnen laten doorgaan wegens overmacht (extreme weersomstandigheden of ziekte van de medeorganisator bijvoorbeeld), dan betalen we jou het inschrijvingsgeld wel terug.

Rondleiding in De Kleinaart door bioboer Jon