Lezing Natuur op doktersvoorschrift - GEANNULEERD
Activiteiten

Lezing Natuur op doktersvoorschrift - GEANNULEERD

Terug naar het activiteitenoverzicht

Contact met de natuur is goed voor onze gezondheid en ons mentaal welzijn. Hoe zit dat nu precies?

Omwille van het lage aantal inschrijvingen, hebben wij deze lezing geannuleerd.

Meer en betere natuur is niet alleen goed voor de (bedreigde) fauna en flora, maar ook voor onze gezondheid. Zeker in het volgebouwde Vlaanderen dat kreunt onder tal van milieuproblemen zoals fijnstof en stikstof. Meer groen is vaak ook een belangrijk deel van de oplossing tot een meer gezonde levensstijl én leefomgeving: meer natuur in je buurt verlaagt tal van ziekteklachten en verhoogt het welzijnsgevoel. Hoe groter een natuurgebied, hoe meer het kan bijdragen aan onze gezondheid of als buffer tegen de grillen van de klimaatverandering.

Door corona hebben meer mensen dan ooit de nabije natuur ontdekt. Maar zouden artsen natuur kunnen voorschrijven als medicijn? Hoe ver staat die wetenschap al? Wat doet de natuur met je fysieke en mentale gezondheid? En welke initiatieven bestaan er al in Vlaanderen?

Tijdens deze interactieve lezing neemt Benno Geertsma (celhoofd Educatie bij Natuuracademie, en mede-trekker Netwerk Natuur en Gezondheid) je mee in de wetenschap én praktijk rond natuur en gezondheid.

In samenwerking met Natuurpunt Natuuracademie.

Bekijk alvast dit filmpje (YouTube)

Locatie: Natuurpunthuis - Domein Kiewit (zolderzaal)
Parking: Domein Kiewit
GPS: Geef in Start wandelingen Domein Kiewit
Volg het pad naar het bezoekerscentrum/kinderboerderij (+/- 5 min. stappen). De ingang bevindt zich aan de achterkant van het bezoekerscentrum (tegenover Koe-Vert).
Neem de trap naar de bovenste verdieping.

Lezing Natuur op doktersvoorschrift - GEANNULEERD