Groot Mobiliteitsdebat: Limburg op het goede spoor?
Activiteiten

Groot Mobiliteitsdebat: Limburg op het goede spoor?

Terug naar het activiteitenoverzicht

In oktober 2023 begonnen Grootouders voor het Klimaat Limburg en Greenpeace Limburg, gesteund door een veertigtal andere verenigingen, waaronder ook de Limburgse Milieukoepel vzw, met de campagne “Meer en beter openbaar vervoer in Limburg”. 

Bij die campagne hoort een petitie: https://www.11m.be/.../meer-en... die na de verkiezingen aan de nieuwe minister overhandigd wordt.

Als voorlopig hoogtepunt is er echter het debat, “Limburg op het goede spoor?”, dat doorgaat in de Oude Gevangenis, Martelarenlaan 42 te Hasselt, op donderdag 18 april om 19u30. 

Je kunt je hiervoor niet inschrijven. De toegang is vrij en gratis.

Inhoud

Inhoudelijk wordt dit debat gedragen door twee gerenommeerde vervoersexperts: Willy Miermans (Professor emeritus, socioloog en docent verkeerskunde aan de UHasselt) en Peter Meukens (Voorzitter TreinTramBus).

De politieke partijen worden vertegenwoordigd door Rita Moors (N-VA), Marino Keulen (Open VLD), Dirk Opsteyn (Groen), Kim De Witte (PVDA), Els Robeyns (Vooruit), Sofie Mertens (CD&V).

Iedereen wordt uitgenodigd om zijn of haar visie op de toekomst van het (Limburgse) openbaar vervoer toe te lichten. 

Moderator Timmy Van Diepen, journalist bij Het Belang van Limburg, leidt dit alles in goede banen. Geanimeerde debatten en verhelderende inzichten gegarandeerd, en hopelijk wordt het op het einde van de avond duidelijk waar iedere deelnemer voor staat.

Wij zijn medeorganisator van deze debatavond, omdat wij mobiliteit een heel belangrijk thema vinden.

Groot Mobiliteitsdebat: Limburg op het goede spoor?